Son Yazılar

12 Ağustos 2016 Cuma

Zulüm ve Gözyaşlarının SEBEBİ



RİBA (FAİZ) - ZİNA
ZULÜM VE GÖZYAŞLARININ ÖNCELİKLİ NEDENİ?

Dünyada ki tüm haksızlık, kan ve gözyaşının temel olarak 2 sebebi vardır. Bunlar RİBA ve ZİNA`dır. Bu 2 faktör özellikle klasik Kuran anlayışında doğru anlaşılamadığı için heryerde zulm, kan ve gözyaşı var.

Eğer insanlar birbirlerinin zaaflarından menfaat elde etmeye kalkışmazlarsa RİBA yok olacak ve KAN, gözyaşı, suistimal, zulm duracaktır.
İnsanların ırksal, dinsel, psikolojik, cinsel, ekonomik, kültürel, coğrafi zaaflarından yararlanarak menfaat elde etmeye Haram Olan RİBA denilir. Bunu yapanlar Allah ve Resulüne harb ilan etmiş olurlar.
Kurandaki hiç bir kötülük bu kadar ağır bir tanımlama ile ifade edilmemiştir.
Genel olarak tüm cemaat şeyhleri, iktidarlar, muhalefetler, imamlar, cumhurbaşkanı, başbakan v.s ''İnsanlar zaaflarıyla yönetilir ya da yönlendirilirler'' ilkesine göre hareket ederler ve Haram Olan Ribaya bulaşırlar.

RİBA Yahudinin GIDASIDIR.
Ribanın haram olan kısmının delili 2/275, helal olan kısmının delili 16/92`dir.
16/92`de RİBA yasaklanmaz. Sadece RİBASI fazla olanın az olana hava atması yasaklanır.
Ayrıca RİBA`nın HELAL olan kısmını Allah`da kullanır. YURBİSSADAKATİ yani SADAKATİ RİBALANDIRIR derken Allah burada da RİBA`yı kullanmaktadır.

ZİNA denilen kavram ise, hakkın olmadığı halde “bilerek” bir makama gelmek ya da bir makamda iken yine hakkın olmadığı halde bundan menfaat sağlamandır. Buna Nikahsız kadın erkek ilişkileri de dahildir.
Zina`nın hazırlayıcı faktörü FAHİŞE`dir. FAHİŞE`nin temel sebebi ise, mevcut olanı ABARTILI görmek ya da göstermektir. Bu ABARTI, hakkın olmayan bir hazzı tatmak ya da hakkın olmayan bir makama gelmek için yani ZİNA için seni güdüler, motive eder.

Şimdi, Haram olan Ribayı ve Zinayı yok et, SALATINI İKAME ET yani İŞİNİ hayr içerikli usulüne uygun yap, sonrasında etrafın nasıl huzurlu, mutlu, gelişime açık olacağını HAYAT sana göstersin.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Zulüm ve Gözyaşlarının SEBEBİ Description: Rating: 5 Reviewed By: Kuran Çalışmaları
Yukarı Git