Son Yazılar

11 Ağustos 2016 Perşembe

İslam'da şekli ritüel var mıdır?

SORU;
İslam dininde ritüel ve ya şekli bir yükümlülük var mıdır? Örneğin kabenin etrafında tavaf?

CEVAP;
İSLAM denilen kavram canlıların, özellikle de İNSANOĞLUNUN içindeki iyilik hissiyatlarının yani Peygamberlerin aynı cinsten ama bu kez evrende de olan iyilik hissiyatlarıyla yani Peygamberlerle birleşmesi/entegre olması/mutabık olması ile ortaya çıkar. Böylece Peygamberler hem evreni hem de insanı birbiriyle kaynaştırarak insana huzur ve cenneti yaşatırlar. Bu tür bir kaynaşmanın BİLİNCİNDE olması kaydıyla bir insan/toplum/cemaat/devlet kendileri için ve kendilerince bir şekli ritüel belirleyebilirler. Bu ritüel keyfiyete bırakıldığı için tüm insanlara mecbur kılınamaz. İşte bu şekilde ŞEKLEN belirlenen ritüele Kuran`da MENSEK-NUSUK denilir.
 
Her insanın/ümmetin/devletin kendine göre bir MENSEK`i olabilir. İslam için önemli olan, senin bir şekilde DOĞA ile uyumlu yaşamandır. Bunu MANADA anladıktan sonra bunun ŞEKLİ olarak nasıl yapılacağına karışmaz.

Burada karışacağı tek konu kendimize ''KENDİMİZCE'' belirlemiş olduğumuz şekli ritüelin de Alemlerin Rabbine yani; Akla, Mantığa, Ahlaka, Vicdana, Tutarlılığa, Evrensel insani kriterlere, Kamu hukukuna, Pozitif bilimlere uygun olmasıdır.

Bu minvalde eğer bir insan ya da toplum NAMAZ KILMAK istiyorsa, bunu yukarıdaki şartlara uygun olunması kaydıyla kendine göre belirleyebilir. Ancak sen, bu ''kendine göre'' belirlemede serbest bırakıldığın bu ritüeli yeryüzündeki tüm insanların da SENİN GİBİ yapmasını istersen, işte o zaman Evrenselliğe Müdahil olur ve İslam`dan çıkarsın.

Yine bu minvalde eğer bir insan ya da toplum NAMAZ KILMAK istiyorsa, bunu yukarıdaki şartlara uygun olunması kaydıyla kendine göre belirleyebilir. Ancak sen bu ''kendine göre'' belirlemede serbest bırakıldığın bu ritüel için halkının yarıdan çoğu işsiz ve açlık sınırında yaşarken, binlerce sayıda ve belki de milyonlarca dolar harcayıp CAMİLER inşaa edersen, bu durumda da Evrenselliğe Müdahil olur ve İslam`dan çıkarsın. Seni önce azab sonra da helak bekler.

Yine bu minvalde insan eli ile yapılmış ve sadece Mekke denilen bir yerleşim yerinde bulunan bir kare duvarın çevresinde dönerek ona kutsiyet addedersen ya da dünyanın 4 bir tarafından buraya senenin ARAP TAKVİMİNE göre belirlenmiş bir ayında insanların gelmesi gerektiğini/farz olduğunu söylersen, bu kez yine Evrenselliğe Müdahil olur ve İslam`dan çıkarsın. Seni önce azab sonra da helak bekler.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Yorumlar
  • Facebook Yorumları

2 yorum:

  1. "Sembolcülük/mış gibi yapıcılık" ile, belirtilen yapıyı inşa etme ve ilkeleri hayata geçirme noktasında projeler üretmeyi birbirinden ayırt etmek kabiliyetinden yoksun isek bu toplara girmememiz isabet olur. HK

    YanıtlaSil
  2. sana tavsiyem, bu kafayla yaşayacakasan hiç yaşama. git kendini bi uçurumdan at. boşa yaşamış olursun böyle. Allah senin şerrinden korusun müminleri.

    YanıtlaSil

Item Reviewed: İslam'da şekli ritüel var mıdır? Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Yukarı Git