Son Yazılar

11 Ağustos 2016 Perşembe

Dikkatle Okuyun

Sevgili Arkadaşlar, üzerimize atılan ve bizlere yöneltilen EN PİS KUMPAS, en ciddi çarpıtmalar şunlardır;

1- Zinayı yani klasik bilinen anlamda “kadın erkek sevişmesini” meşrulaştırıyorlar.
2- Alkolle sarhoş olmayı meşrulaştırıyorlar.
3- Bankaların HAKSIZ kazanç sağlamasını meşrulaştırıyorlar.
4- Namazın şekli kısmını red edip, şeklen kılanlarla alay ediyorlar.
5- Ramazanı ve Oruç tutmayı red edip, bunu yapanlarla alay ediyorlar.
6- Mekkede Kabeye gidip Hacc etmeyi red ediyor, gidenleri küçümsüyor ve hakaret ediyorlar.

ŞİMDİ lütfen "ZİNA-HAMR-RİBA-SALAT-RAMAZAN VE ORUÇ-HACC" kavramlarına tespit ve iman ettiğimiz tanımları okuyunuz. Böyle bir meşrulaştırma, yok sayma, alay etme var mıymış, yok muymuş görünüz;

***ZİNA; HAK etmediğin bir şeyi “bilerek” elde etmek ya da elde etme çabasıdır. Buna KADIN ve ERKEK ilişkisi de dahildir.

Kısaca ZİNA meşrulaşmıyor, kapsamı hayatının içerisinde daha da genişletiliyor.

***HAMR denilen şey; bir konum ya da mevkiye gelmek ve-veya eğer hali hazırda bir konum ya da mevkide isek bunun menfaatlerinden istifade etmektir. Peki HAMR ne zaman YASAK-ZARARLI olur? VEL MESİYR ile tamlama olduğunda yani; makam ya da mevkide olduğunda (hamr), bunu ezmek ve zarar vermek amaçlı kullanırsan! VEL ENSAB; makama ya da mevkiye (hamr) yalakalık ya da dalkavukluk gibi husletlerle gelirsen! VEL EZLAM; makama ya da mevkiye (hamr) gelmek için cana kastedersen! HAMR yasak-zararlı olur!

Eğer ALKOL de tarafınca kullanıldığında ZARARA-HASARA sebep olacaksa bu kapsama girer. Sadece ALKOL mü? Hayır. İnsanlığını da zararlı kullanırsan yasak olur, paranı da zararlı kullanırsan yasak olur. Sevginin dahi aşırısı ZARAR verir. Yapacağın her fiiliyat dengeli ve zararsız olacak, FAYDALI olacak!

Kısaca HAMR meşrulaşmıyor, bunun kullanımındaki içerik hayatının içerisinde daha da genişletiliyor.
 
***BEYA yani alışveriş diye bilinen şey; herhangi bir mübadelede muhatabların birbirinden memnun ayrılma halidir. Bu karşılıklı rıza haliyle olursa TİCARET olur. RİBA denilen şey ise; bu memnuniyet herhangi bir şekilde NEGATİF olarak etkilenirse, ortaya çıkacak duruma ve bunun sürecine denilir. Yani bu mübadele esnasında birinin "acizliği, zayıflığı" gibi durumunu fırsat bilip yararlanmaya kalkarsan, yaptığın YASAK-ZARARLI olan RİBA olur.

Kısaca RİBA meşrulaşmıyor, bunun kullanımı ve kapsamı hayatının içerisinde daha da genişletiliyor.

*** SALAT yani NAMAZ denilen şey; hayır içerikli olmak kaydı ile her hangi bir işin usulüne-kriterlerine uygun yapılmasıdır. Bunun içerisine camilerde kılınan şekli namaz da dahildir. Bizler öncelikli olarak yaptıklarımızın adam gibi yapılması gerektiğine iman edip, şekli olarak kılınacak namazı kişinin kendi insiyatifine bırakırız.

*** Ramazan ve Sıyam yani Oruç; Meşakkat, sıkıntı, darlık, zorluk gibi hallerin insanda başlaması ve bitmesi anına kadar olan sürece RAMAZAN denilir. Bu süreçte gösterilecek olan olumlu tavra ise SIYAM yani ORUÇ denilir. Bizler, öncelikli olarak bu süreçten olumlu ve sağlıklı bir şekilde çıkılması gerektiğine iman ederiz. Senenin 1 ayı, güneş doğumundan güneş batımına ya da geceye kadar olan “aç ve susuz” kalma girişimini kişinin kendi insiyatifine bırakırız.

*** Hacc, Tavaf, Umre; Kişinin eşine, işine, namusuna, şerefine v.b hayr yönde bağlılığına HACC denilir, HACC`ı bizlere İbrahim Melekemiz telkin eder. Eğer işine v.b bağlılığın varsa ve bundan hayr göreceğine eminsen, inanırsan, o İşin etrafında-çevresinde pervane olursun, işte buna daTAVAF etmek denilir. Kişinin yapıcı ve onarıcı düşünce ve davranışlarına ise UMRE denilir. Bizler, öncelikli olarak İnsanlığın bu yönde hareket etmeleri gerekliliğine iman ederiz. Senenin belli zamanlarında Kabeye gidilip Hacc ya da Umre ziyareti yapılmasını kişinin kendi insiyatif ve vicdanına bırakırız.
Görüldüğü gibi, tespit edilen anlamlar EVRENSEL mahiyettedir. Bahsi geçen şekli ritüelleri red etmediği gibi onlarında içinde olabileceği şekilde KAPSAMLI bir anlam içermektedir. Diğer türlü, meşrulaştırmak ya da kabul yahut red etmek ithamları, paylaşımlarımızı okumayan, okuduysa da anlamamazlıktan gelenlerin uydurdukları YALANLARDIR.

YALAN Müslümanın işi değildir. YALAN atmayın ve kişileri, çıkarlarınıza uymadıkları, işinize gelmedikleri için hedef göstermeyin.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Dikkatle Okuyun Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Yukarı Git