Son Yazılar

11 Ağustos 2016 Perşembe

Allah yolunda öldürme

ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLENLERİ ÖLÜLER SANMAYIN?

Şimdi bir İnsan, elinde gücü varken HAK karşısında kendini KATELE eder yani etkisizleştirirse ya da bu yolsa başka birini etkisizleştirirse buna “KATİLU Fİ SEBİYLİLLAH” deniliyor. Ama bazı insanlarda bu konumu, O insanın "acizliği" olarak görür ve nitelendirirler. Bu insan bu tavrından dolayı rızıklanacaktır. Misal verelim; senden 10 lira aldım ve vereceğim deyip paranı da zamanı geldiğinde vermedim. E bu para sana lazım, evde ekmek bekleyenler var, borcun harcın kiran var. Kalktın geldin mekanımı bastın ve paramı versene kardeşim sen nasıl adamsın, o kadar zenginsin, itibarın var, kalkıp bana mı vermemezlik ediyorsun ne dandik adamsın sen dedin. Bende makamda var mevkide var ve bununda etrafıma karşı bana yüklediği bir misyon var ama sen kalkıp onca insanın içinde bana bu lafları ediyorsun. Ben bu noktada sana karşı elbette iyi şeyler düşünmeyeceğim, makamımı mevkimi ön plana alıp seni daha da rencide edebileceğim.

AMAAA bunu yapmayıp da şunu dersem; yav kardeş hele bir otur konuşalım, kusura bakma ne desen haklısın, yaptık bir yanlış ama telafi edeceğim dediğim vakit, diğer insanlar benim hakkımda şunu düşünecektir “ulan koskoca Halil, şu acizin karşısında saygı duruşuna geçiyor, küçüldükçe küçülüyor peeh..!” İşte bu adam ÖLÜ değil kardeeeeş, ecrine kavuşacak..! Yani HAK ve HAKİKAT karşısında güçlü iken kendini aciz hissetmen ve göstermen senin ilgili ayette “Allah yolunda savaşırken öldürülmen” demektir. Ama aslında o kişi MEVT olmamış HAYY`dır ve rızıklanmaktadır. Yoksa, Allahın bilinen manada ölümle falan işi olmaz.

O halde; elimizde olmadan bazen insanlara haksızlık edebiliyoruz, mallarını gasp edebiliyoruz. Bunların hiçbirini planlı programlı yapmayız. Elbette ki İnsanın olduğu yerde hata olacaktır, yanlışlar olacaktır ANCAK bunlar sana gündem edildiğinde, bu noktada kendini acziyet konumuna çekeceksin. Çünkü haklılar ve doğrular, yanlış yapmışım adama ya da adamlara biran önce farkına vardığım gibi durumu düzeltmem vazifemdir DİYECEKSİN ve 3/169`un muhatabı olacaksın.

HALİL SERGİN

Kitab, hayattır. Kur`an ise hayatın doğruları.


Uludağ Üniversitesi'de okudu
Teknolog Bilgisayar'da çalışıyor


  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Allah yolunda öldürme Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Yukarı Git